Dojo Kita Oranda is een karate vereniging waarbij de Kyokushinkai stijl wordt beoefend.

Kyokushinkai karate staat bekend als de hardste en vrijwel de enige officiële vorm van “full contact” karate Het is een volwaardige karatestijl waarbij de onderdelen kihon, kumite, kata en tameshiwari alle verplichte onderdelen bij examens zijn, Kyokushinkai kenmerkt zich door gedisciplineerde en geestdriftige beoefening. Traditioneel wordt de “fighting spirit” (kokoro), het bushido en de dojo-kun in de authentieke dojo  dan ook zeer hoog aangeschreven. Het gevecht zelf vormt het zwaartepunt van deze karatestijl. Kyokushinkai staat ook wel bekend als de “world’s hardest karate” (bron Wikipedia)

Het LOGO van de vereniging bestaat uit een gestileerde tempel voor een rijzende zon op een rode achtergrond. Hierin komt het land van oorsprong tot uiting en de overtuiging dat Kyokushinkai Karate meer is dan het aanleren van een fysieke vaardigheid.

De Japanse karakters vormen het woord KAIZEN en betekenen letterlijk: “veranderen naar beter” Hiermee wordt het streven naar een continue verbetering weergegeven.

De lessen vinden plaats onder leiding van sensei S. Van der Zweep (4e dan) De dojo is aangesloten bij de Nederlandse Karate Associatie (NKA) De NKA weer is aangesloten bij de International Federation of Karate (IFK) die onder leiding staat van hanshi Steve Arneil